Thursday 15 January 2015

Nagyavas, Középső sor - felismeri valaki?


Tisztelt pincésgazdák, egyesületi tagok, kedves érdeklődők!
Az „Avasi disputa” projekt keretében zajló kutatásoknak egyik fontos vállalása az „Avasi borház- és pincekataszter felé….” munkacím alatt futó adatgyűjtés. A megkezdett levéltári kutatást alapvetően hátráltatja, hogy a borházak számozása többször változott, mégis, talán a korabeli számozással is érdemes publikálni, megpróbálni közösen beazonosítani a nagyavasi ingatlanokat.
Ezúttal elsődlegesen a Középső soron járatos kutatótársak segítségére számítunk! A korabeli számozás gyanúnk szerint ma már nem aktuális, de a Középső sor megnevezés nyilván a 20. század első felében is a jelenlegi Középső sort jelentette, ezért kérjük, hogy ha az alábbi tervrajzokon, helyszíni rajzokon bármilyen részlet (jelenlegi számozásnak megfelelő) beazonosításában tudnak segíteni, tegyék meg!

Áll még ma is, ha igen, milyen szám alatt? (Középső sor 640. Az 1907. évben érvényes számozás szerint.)(Középső sor 657. Az 1939. évben érvényes számozás szerint.)(Középső sor 682. Az 1937. évben érvényes számozás szerint.)

Melyik mai borházszámok környezetét mutatják a korabeli helyszíni rajzok?


(Középső sor 723-726. Az 1919. évi számozás szerint.)(Középső sor 653-658. Az 1939. évi számozás szerint.)


No comments:

Post a Comment